Sitemizden Yararlanmak İçin Üye Olunuz !!!yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor B-261910-üye_ol
Pozitif Seyir
Sitemizden Yararlanmak İçin Üye Olunuz !!!yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor B-261910-üye_ol
Pozitif Seyir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaİletişimLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hsn25
™Pozitif Seyir™
™Pozitif Seyir™
hsn25


yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Shanex10
Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok
yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Shanex11
Kayıt tarihi : 11/08/10
yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Shanex11
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 460
yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Shanex11
<b>Nerden</b> Nerden : istanbul
yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Shanex11
<b>Yaş</b> Yaş : 33
yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Shanex11
Cinsiyet : Erkek yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Shanex11
Ruh Halim : Komik
yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Shanex11
Tuttuğu Takım : FenerBahçeli
yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Shanex12

yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor Empty
MesajKonu: yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor   yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor I_icon_minitimeC.tesi Ağus. 14, 2010 11:39 am

Yoğurt, sabahtan akşama kadar günün her saatinde yenebilecek harika bir
gıdadır.Yoğurt daima suyuyla birlikte yenmelidir.Sü zme yoğurtta "B"
vitamini kalmaz.Çünkü,vitaminle r hep yoğurdun suyundadır.
Şeker hastaları için yararlı bir besindir.Şeker hastalarına verilecek yoğurt, ekşimiş olmamalı ve kaymağı alınmış olmalıdır.
Sabahleyin kahvaltıdan sonra yenen yoğurt,sindirimi kolaylaştırıp
,bağırsakların çalışmasına yardım eder.Her yaşta hemen hemen herkes için
uygundur.Ancak, midesi çok duyarlı olanlara,onikiparma k bağırsağı
ülseri olanlara dokunur.Yoğurt, hastalar ve zayıf bünyeler için sütten
daha besleyici sindirimi kolay bir gıdadır.Aynı zamanda bağırsaklarda
bulunan tehlikeli ve zararlı mikropların(Amipleri n) çoğalmalarına ve
hatta yaşamalarına engel olan bir besindir.Bu sebepten tifo ve ishal
zamanlarında yoğurt âdeta bir ilaç gibi tavsiye edilmektedir.
Tüberkülozlu hastalar üzerinde de antibiyotik etki gösterir.
Yoğurt aynı zamanda bulaşıcı hastalıkların tedavisinde de oldukça öneme
sahiptir.Çocukları n bulaşıcı karaciğer iltihâbı (hepatit)
hastalıklarının dietik tedavilerinde kullanılır.
Ayrıca,yüze ve boyna sürülürse cildi canlandırır.Yirmi dakika kalsın
cildinizde,sonra da gülsuyuyla siliverin.Rahat bir uyku için de yoğurt
yiyebilirsiniz.

Mineraller

Kalsiyum:Kemik, diş ve saç gelişmesini sağlar,sinir sistemini
düzenler,kişiyi çabuk öfkelenmeye karşı korur.Şurası mutlaka
bilinmelidir ki güzelliği bozan en korkunç şey ;öfkeli ve sinirli
olmaktır.
Fosfor:Vücut için en önemli mineral, fosfordur.Bu mineral,dokuları
,kemik,diş ve bütün hücreleri yeniler,B grubu vitaminler fosforla
birlikte çalışır.
İyod:Tiroid bezlerinin çalışmasını sağlar,guatr hastalığını önler.Bu
mineral vücut hücrelerinin çalışma ahengine de yardımcı olur,uyarıcı bir
etkisi vardır.
Floriş çürümelerini önler.


DÜZGÜN BİR CİLT
Yumuşak bir cilt için A vitamini çok önemlidir. A vitamini en çok
tereyağında bulunur. A vitamini gece körlüğünden korunmak için, saçların
ve derinin güzelleşmesi için faydalıdır A vitamini peynirde de bol
miktarda bulunmaktadır. Bu vitamin balıkyağında da fazla miktarda
vardır. Ayrıca gün bir miktar ayçiçeği çekirdeği veya kabak çekirdeği
yiyin. Bu çekirdekler esas halinde element olan çinko içerirler. Vücutta
çinko eksikliği ise derinin daha çabuk buruşmasına yol açar. Ayrıca
sabah ve akşam kivi yiyin. Bu meyvenin içerdiği C vitamini dolaşımı
harekete geçirir ve bunun sonucu olarak deri daha iyi beslenir.

KUVVETLİ TIRNAKLAR
Her gün yoğurt yiyin. Yoğurtta tırnakların oluşumu için önemli olan
protein vardır. Toz jelatin de bu etkiyi fazlalaştırır. Kırılan
tırnaklara karşı ceviz ve yer fıstığı yiyin. Her ikisi de tırnakları
sertleştiren biotin içerir.

SAĞLIKLI DİŞLER
Günde iki kere 150 gram yağsız peynir yiyin. Peynirdeki kalsiyum
dişetini kuvvetlendirir, dişleri sağlamlaştırır. Ayrıca balık ve kümes
hayvanları da dişlerin sağlam olması açısından önemlidir. Bunlarda
dişleri sertleştiren fosfor vardır.

PARLAK GÜR SAÇ Bol protein içeren besinler (peynir, et, balık, kümes
hayvanları) salatayla birlikte yendiğinde saç gür olur. Çünkü saçın
yüzde 97'si protein maddesi olan keratinden oluşuyor.Haftada dört
yumurta yiyin. Yumurtada saça parlaklık kazandıran bol miktarda kükürt
vardır.

PARLAK GÖZLER
Haftada üç kere az bir miktar bitkisel yağla pişirdiğiniz havuç yiyin.
Havuçtaki A ve E vitaminleri görmeyi kuvvetlendirir, gözlere parlaklık
kazandırırlar. Kepek, çavdar ekmekleri içerdikleri selen elementinden
dolayı gözleri hastalık mikroplarından korur. .
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Adım Adım Sağlık :: Diyet - Sağlıklı Beslenme-
Buraya geçin: