Kilonuzu da dondurun Yapılan araştırmalar, 1.700 kalorilik donmuş gıdalardan oluşan bir beslenme programı uygulayan
erkeklerin, kendi yemeklerini pişirenlere oranla yüzde 45 daha fazla kilo verdiklerini ortaya koyuyor.
Kimyasal reaksiyon Bazı balıklar derin dondurucuda 12 aydan daha uzun süre bekletildiklerinde formaldehit adlı kimyasal bir
madde salgılar. Bu yüzden, derin dondurucuda uzun bir süre saklamanız gerekiyorsa sadece somon
ve ton balığını tercih etmenizi öneririz.
Erkekler ağlamaz Soğan doğrarken ağlayanlardansanız, bu ipucu ile artık rahat bir nefes alabilirsiniz: Soğanları
doğramadan önce 2 dakika derin dondurucuda bekletin. Böylece, gözyaşlarınız boşuna akmaz�
Zamanı dondurun Dondurulmuş meyveleri kışın ya da baharda tüketin. Çünkü taze olanlar ülkemize gelene kadar besin
değerlerini yitirirler. Sabah kahvaltısında gevreğinize meyve ekleyip antioksidan ve vitamin seviyenizi
yükseltebilirsiniz.
Sıcak ve soğuk Gıdaların besin değerlerini kaybetmemeleri için dondurulmadan önce haşlanmaları gerekir. Araştırmalar,
bu şekilde dondurulan bezelyelerin vitamin değerlerinin sadece yüzde 4�ünü kaybettiklerini ortaya çıktı.
Daha hızlı çözmek için Donmuş eti çözmek için alüminyum folyo kullanın. Eti sardığınız folyo, odanın sıcaklığını emer. Böylece
süreci hızlandıran bakteriler üremeye başlamadan etin çözülmesini sağlamış olursunuz.
Diliniz bayram etsin Dondurmak, baharatları daha güçlü hale getirir ve tuzun yoğunluğunu kaybetmesine neden olur. Bu
nedenle baharat eklemek için yemeğinizin çözülmesini bekleyin.
Sıkı paketleyin Bazen dondurulmuş gıdaların bazı yerlerinde kahverengiye benzer bir renk görülür. Bunun nedeni o
bölgenin hava ile temas etmiş olmasıdır. Bu bölgeleri kesip attıktan sonra besini tüketmenizde bir
sakınca yoktur. Bu durumu engellemek için besini paketlerken her yerini iyice sardığınıza emin olun.
Dolabınızı doldurun Dolabınız ne kadar dolu olursa, elektrik faturanız da o kadar düşer. Çünkü havayı soğutmak yemekleri
soğutmaktan çok daha zordur. Dolap ne kadar dolu olursa, içinde de o kadar az hava olur.
Bronzlaşan meyveler Okside olma özelliğine sahip gıdaların tadı kısa sürede bozulabilir. Bu nedenle, patates, mango ve
papaya gibi okside olma özelliğine sahip meyvelerin donmuşları yerine tazelerini tüketmeye çalışın.