Sitemizden Yararlanmak İçin Üye Olunuz !!!Mide kanseri-Tuz B-261910-üye_ol
Pozitif Seyir
Sitemizden Yararlanmak İçin Üye Olunuz !!!Mide kanseri-Tuz B-261910-üye_ol
Pozitif Seyir
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaİletişimLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Mide kanseri-Tuz

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
hsn25
™Pozitif Seyir™
™Pozitif Seyir™
hsn25


Mide kanseri-Tuz Shanex10
Uyarı Seviyesi : Uyarı Yok
Mide kanseri-Tuz Shanex11
Kayıt tarihi : 11/08/10
Mide kanseri-Tuz Shanex11
<b>Mesaj Sayısı</b> Mesaj Sayısı : 460
Mide kanseri-Tuz Shanex11
<b>Nerden</b> Nerden : istanbul
Mide kanseri-Tuz Shanex11
<b>Yaş</b> Yaş : 32
Mide kanseri-Tuz Shanex11
Cinsiyet : Erkek Mide kanseri-Tuz Shanex11
Ruh Halim : Komik
Mide kanseri-Tuz Shanex11
Tuttuğu Takım : FenerBahçeli
Mide kanseri-Tuz Shanex12

Mide kanseri-Tuz Empty
MesajKonu: Mide kanseri-Tuz   Mide kanseri-Tuz I_icon_minitimeCuma Ağus. 13, 2010 2:30 pm


Mide kanseri-Tuz Mide

"Fazla tuz mide kanserine yol açabilir"


Sofrada tadına bakmadan yiyeceklere tuz eklemenin, yemekleri çok sıcak
ve hızlı yemenin mide kanseri riskini artırdığı belirlendi.


Tıbbi Onkoloji Derneği İkinci Başkanı Şuayip Yalçın'ın Antalya Belek'te
düzenlenen 3. Tıbbi Onkoloji Kongresi'nde sunduğu araştırma, mide
kanseri ve beslenme alışkanlıklarıyla ilgili ilginç sonuçlar ortaya
koydu.


Mide kanseri tanısı konmuş yetişkin bireylerin yaşam tarzı ve beslenme
alışkanlıklarının değerlendirilmesi amacıyla yapılan araştırma
kapsamında, mide kanseri tanısı konulmuş 106 kişiden oluşan çalışma
grubu ve aynı sayıda kontrol grubuyla görüşüldü.


Hastaların yüzde 55.7'sinin tanı konulmadan önce mide hastası olduğu saptandı.


Bu kişilerin yarısında yüzde 50.9'unda gastrit, yüzde 44.1'inde de ülser
olduğu belirlendi. Araştırmada, çok hızlı yemenin mide kanseri riskini
5,4 kat, yemekleri çok sıcak yemenin 3,3 kat artırdığı, yemeklerin tuzlu
yenilmesinin, tuzsuz yenilmesine oranla mide kanseri riskini anlamlı
derecede yükselttiği ve sofrada tadına bakmadan yiyeceklere tuz
eklemenin de mide kanseri riskini 4,2 kat artırdığı ortaya çıktı.


Mide kanseri riskini neler azaltıyor


Araştırma sonuçlarına göre, gün aşırı tuzlu ayran tüketenler,
tüketmeyenlere oranla 1,8 kat daha fazla risk altında. Tuzlu tereyağını
sık kullananlar, sık tüketmeyenlere oranla 1,5 kat, gün aşırı tuzlu
çekirdek tüketenler de 1,3 kat daha çok risk taşıyor.


DikkatYeşil yapraklı sebzeler, soğan ve sarımsağı sık tüketmek mide
kanseri riskini azaltıyor. Her gün tüm öğünlerde turşu tüketmek ise mide
kanseri riskini 7 kat artırıyor. Her öğün şeker tüketenler,
tüketmeyenlere göre 3 kat, haftada 1-2 kez hamur tatlılarını tercih
edenler, etmeyenlere göre 7,5 kat daha fazla risk taşırken, kolalı
içecekler 3,4 kat, gazlı içecekler 6 kat mide kanseri riskini artırıyor.


Sık kırmızı et tüketmek de mide kanseri riskini artırıcı besin olarak
belirlenirken, işlenmiş bir et ürünü olan sucuğu haftada 1-2 kez
tüketmenin de hastalık riskini 3 kat yükseltiyor.


Öte yandan, yeşil yapraklı sebzeler, soğan ve sarımsağı sık tüketmek ise
mide kanseri riskini azaltıyor. Araştırma sonucunda, turşu, salamura
yiyecekler ve hazır çorba gibi çok miktarda tuz içeren yiyeceklerden
uzak durmak, peyniri tuzsuz tercih etmek, şeker ve şekerli yiyecekleri
mümkün olduğunca az tüketmek de mide kanseri riskini azaltmanın en
pratik yolu olarak gösteriliyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Mide kanseri-Tuz
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Mide Kelepçesi İle Kilo Vermek!
» Bağırsak kanseri riskini azaltan vitamin
» Akciğer kanseri hastalığı ve diğer kanser türleri

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Adım Adım Sağlık :: Sağlık Bölümü-
Buraya geçin: