Bildiğiniz gibi domuz eti sağlığa zararlıdır, peki neden
zararlı olduğunu biliyor musunuz, hiç araştırdınız mı? Yoksa hiç
düşünmeden ve araştırmadan yiyenlerden misiniz?
Domuz eti yenmesi sağlığa çok zararlıdır. Günümüzde alınan her türlü
tedbire rağmen bu zararlar hala geçerlidir. Herşeyden evvel domuz, her
ne kadar çiftliklerde, bakımlı ortamlarda yetiştirilirse yetiştirilsin,
kendi pisliğini yiyen bir hayvandır. Gerek pislikle beslenmesi gerekse
biyolojik yapısı nedeniyle domuzun bünyesi diğer hayvanlara oranla çok
fazla miktarlarda antikor üretir. Yine domuzun vücudunda diğer
hayvanlara ve insana oranla çok yüksek dozda büyüme hormonu üretilir.
Doğal olarak bu yüksek dozdaki antikorlar ve büyüme hormonu, dolaşım
yoluyla domuzun kas dokusuna da geçerek birikir. Bunun yanı sıra domuz
eti çok yüksek oranlarda kolesterol ve lipid içerir. Bunların sonucunda
tüm bu aşırı düzeydeki antikorlar, hormonlar, kolesterol ve lipidlerle
yüklü olan domuz etinin insan sağlığı açısından önemli bir tehdit olduğu
bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Bugün domuz etinin yoğun olarak tüketildiği ABD, Almanya gibi ülkelerin
nüfuslarının önemli bir bölümünü oluşturan normalin çok ötesinde şişman
kimselerin varlığı, artık alışılmış bir durum olmuştur. Domuz etine
dayalı bir beslenme sonucunda, aşırı büyüme hormonuna maruz kalan insan
bünyesi, önce çok fazla kilo toplamakta, sonra da vücut deformasyona
-şekil bozukluklarına- uğramaktadır.
Bunların dışında, domuz etindeki sağlığa zararlı maddelerden biri de
"trişin" parazitidir. İnsan vücuduna girdiğinde doğrudan kalp kaslarına
yerleşerek ölümcül tehlike oluşturan trişin parazitine domuz etinde
sıklıkla rastlanmaktadır.
Görüldüğü gibi tüm bu sebepler, domuz etini yasaklanmasının
hikmetlerinden bir kısmıdır. Ayrıca Rabbimiz'in bu emri, her koşulda
sağlığa zararlı etkilerini sürdüren, denetimsiz üretiminde ise ölümcül
bile olabilen domuz etinin yenmesine karşı tam bir korumadır.
20. yüzyıla kadar domuz etinin insan sağlığını doğrudan tehdit eden
zararları olduğundan haberdar olmak mümkün değildi. Bugünkü tıbbi
cihazlarla, biyolojik testlerle somut biçimde ortaya konmuş bu zarara
karşı, daha kimsenin mikrop, bakteri, trişin, hormon, antikor gibi
kavramlardan haberi olmadığı 7. yüzyılda indirilen Kuran'da kesin önlem
alınması da, Kuran'ın üstün ilim sahibi Rabbimiz'in vahyi olduğunu
gösteren mucizelerdendir. Bugün de domuz üretiminde alınan her türlü
önlem ve denetime rağmen, domuz etinin fizyolojik olarak insan vücuduna
uygun bir besin türü olmadığı, insan sağlığına kesin zararı olan bir et
çeşidi olduğu gerçeği değişmemiştir.