GDO'nun (Genetiği değiştirilmiş organizmalar) Yarar ve Zararları
NTV Bilim’de yer alan araştırmaya göre: GDO’nun yararları
•Genetik mühendislik ürünlerin besleyiciliğini artırıyor.
•Böceklere ve hastalıklara karşı daha dayanıklı ürünler elde ediliyor.
•Daha bol miktarda ürün elde edilmesi mümkün.
•İstenilmeyen durumlarda müdahale daha kolay.
•Böcek ilaçlarının kullanılmasını azaltıyor.
•Oldukça çok ve sıkı test ediliyorlar.
•Şirketler müşteri isteği ve güvenliğine göre hareket etmek zorunda.
GDO’nun zararları
•Pek çok bilim ad***** göre insan sağlığına zararlı.
•Hedef olan ürün hariç diğerlerinde nasıl bir etki yaptığı bilinmiyor.
•Geleneksel metodlar pratik olarak halen başarılı olarak görülüyor.
•GDO’lu ürünlerin tohumları çevreye karışıp doğal ürünlerin yapısını bozabilir.
•Böceklerin olumsuz etkilenmesiyle tüm ekosistem çökebilir.
•Biyo çeşitliliği tehlikeye sokuyor.
•Biyolojik kirliliğe neden oluyor.
•Büyük şirketler küçük çiftçilerin iflasına neden olabilir.
•Tüm insanlığa ait olan bir materyal olan DNA’nın özelleştirilmesi endişe yaratıyor.