Makarnayı çok seviyor ancak kilo korkusundan yiyemiyorsanız; bu zevkten mahrum kalmadan makarna tüketmenin yolları
Öncelikle kepekli ve düşük kalorili olanları tercih ederek işe
başlayabilirsiniz. Kepekli makarnanın kalori değeri, diğerlerine oranla
çok düşüktür.
Kepek suda çözülmediği içim karbonhidrat, şeker ve yağ gibi besin
öğelerinin emilimini azaltır. Kan şekeri ve kan yağlarının yükselmesini
önler.
Makarna seçiminiz kadar, hazırladığınız sos da önem kazanır. Yağlı,
yüksek kalorili soslar yerine, domatesli veya sebzeli bir karışım
sayesinde alacağınız kalori miktarı, üçte bir oranında azalır.
Besleyici oluşu, doyuruculuğu, kolay pişirilebilir olması dolayısıyla,
makarna en pratik yemekler arasında ön planda yerini alır. Ayrıca
sayısız çeşidi olması da, sık yenilen bir yemek olmasına sebep olur.
Makarna denildiğinde akla hemen İtalya gelir. Eğer makarna
düşkünüyseniz, İtalya sizin için cennettir. Gittiğiniz her restoranda
çeşit çeşit makarnaları, ev yapımı ve sağlıklı olarak bulmak mümkündür.
Faydaları: Düşük kalorili tüketildiğinde, kilo vermeyi kolaylaştırmasının yanı sıra kabızlığı giderir.
Kolesterol seviyesini düzenler.
Ev yapımı makarnalar, bol süt içerdikleri için çocukların kemik gelişimine yardımcı olurlar. Aynı zamanda
kadınların da kemik sağlığını koruması açısından önemlidir.
Makarnanın sosunu taze domatesle hazırlarsanız, domateste bulunan
likopen maddesi ve A, B, C vitaminlerini de bu şekilde almış olursunuz.
Taze sebzelerle makarna hazırlarsanız, vitamin deposu bir yemek yemiş olursunuz.